Tuesday, 17 February 2015

Kalau tengah malam

4 comments
Jalan sunyi je... kereta pun tak banyak. Lampu jalan rosak pulak..

Tau tau ada perempuan cantik gini..
Mengenyit mata...

Apa rasaaaa ?

posted from Bloggeroid



Sunday, 15 February 2015

Personal Planner

2 comments
Dulu dulu.. rasanya start form 3 gitu ke form 4, start ada diary. Gelenyar kan hahha

Diary tu kaler pink gitu.. ada tarikh la... kulit keras depannya. Dalam harga RM3.90 kut rasanya masa tu. Lama dah... 20 tahun dulu. Tulis kalau ada pakwe hensem tegur kat sekolah ke.. kes gaduh bersama geng geng ke.. cewah. Dah ada geng gitu. Every year pun beli. Bila gi sekolah, sorokkan diari bawah celah2 lipatan baju. Yelah.. cik zah tu al kepochi sket. Knowing mak gua tu.... adalah baik jika diari penuh kontroversi tu disorokkan.

Sambung study .. still beli diari jenis yang sama. Jika berlaku sesuatu... yg sakit hati sangat.. kubakar aje diari tu. Hahaha. Memang tah apa apa. Apa boleh buat.. masa tu kan jiwa remaja gitu. Remaja tingtongteng. Dah boring lah tulis pasal 'dunia percintaan tak guna', maka ke kinokuniya di sogo masa tu. Beli ala ala planner. Kecik je.. Ada zip keliling. Murah murah ajo. Maka... selalu je merefill pages. Maintain pakai yang tu je..

Bila kaklong keja... apo laie. Every dec je.. start ekjas. Kaklong.. nak planner please. As kakak yang baguih dok ada... maka dapat la planner. Tapi planner company lah. Jadi laaaa... ntah apa gua tulis pun tak ingat. Janji mesti ada..

Masuk keja.. still pow planner kaklong. Sampai la masuk proton. Bos kasi satu planner ni.. proton punya. Best jugak sebab refillable. So maintain pulak plakai planner tu sampai laaa terkopek2 kulitnya. Bila masuk new year... beli refillable kat mph the curve. Senang kan.. mmg suka lah planner tu.

Planner oren proton dah jahanam. Planner dari prudential pulak. Masa tu agen gua yang kasi. Sekarang.. still guna prudential planner tp mmg gua punya lah. Dan... baru baru ini... baru lah tahu bahawa bukan gua sorang gedik2 tampal macam2 dalam diari/planner gua Rupanyaaaaa ada masyarakat sejenis. Tahu pun sebab follow isteri Datuk Sheikh Muzafar tu. Dan terjumpa pulak personal planner cunnnnnn ya amat... makaaaaaa.... next weekkkkkkk... my pinky punky personal planner akan sampai. Yahooo.. cannot wait. It's never to late for a new planner. Trust me.. hahaha.





Thursday, 12 February 2015

Goreng pisanggggg

2 comments
Goreng pisey berketul ketul please..
Last year balik tepeng.. layan goreng pisang cheese ni.. ok ok la... tak tahu kenapa org sohor sohorkan sangat
Pastu tiba2.. sejak last mth mcm carving for goreng pisang cheese coklat ni lagi..
Penat pusing merata rata .. ada gerai jual tp mcm tak berapa nak menyelerakan..
Jalan penuh debu bekas banjir lumpur... bukak gerai betul2 tepi tu.. jenis meja rendah tu takder cover apa2..
Oh mannnn.. mcm tak sesuai..
Last sekali ada geng group wassup bagitau gerai ni. Dekat jer dgn rumah..
Ada lalu situ.. terus beli..
RM6 untuk goreng pisang cheese coklat.. coklat hersheys lagi.. nyummm

Gilossssss..... sedappppp...
Yang buat budak2 laki ... tgh praktikal di mana tah..
Serius sedappp. Ada cheese strawberry n ada icecream juga..





Serius sedap...
Serius ketagihannnnnn...

Macam mana nak kurus hoiiiiiii

posted from Bloggeroid



Monday, 9 February 2015

#Throwback

0 comments
Cewah.. nak berthrowback konon.. 
Takde la apa pun.. cuma mengupdate blog dalam otak je.. bukan kat blogger ni 
Tu yang jadik sebulan sekali baru update blog ni 

Last month memang bz. Turun kl, pergi annual planning workshop, balik kb.. hazel masuk sekolah.. 
Hazel tak cukup dengan masuk sekolah, mauk wad pula.. muntah2 n demam panas.. 
Jangkitan kuman dalam darah.. 
Hazel keluar ward.. ebok pulak demam panas.. 
Memi rasa letih sampai mintak nyawa.. 

Bulan ni alhamdulillah.. slowly pun.. semua dah back in place
Hazel attend Smart Reader pagi.. balik pukul 12, mandi n makan
Pukul 1.30 ke Inspiration Kids Ctr untuk sembahyang zohor jemaah dgn kelas hafazan dan iqra'

Sambil Hazel ke kelas mengaji.. saya ke iqd jugak.. kelas tajwid
Almaklum.. dah tuo tuo ni.. izhar halqi n iffaq hakiki pun lupa habih dah.. 


Masa ni bertiga je turun kl. Bos jaga rumah.. musim baru lepas banjir. Bahaya tinggal rumah kosong ni. Ebok 1st experience naik flight.. mujurlah kakak jayjel happy je naik flight.. so ebok pun sama naik happy. Sempat main mata lagi dengan amoi stewardess. Hamboi hamboi.. yang putih melepak je mau eh.