Saturday, 13 December 2014

Aidijuma

0 comments
Live dari depan Aidijuma KBMall. Nak beli hok love grunge tu.. alang2 nak g beli susu n diaper ebok. Ramai laaa manusia... haiyyohhhhh...



Crazy eh...

posted from Bloggeroid



Saturday, 1 November 2014

Nyah ko lemak lemak..

0 comments
Sejak lepas beranakkan Hazel.. amboi... lemak lemak bergantungan mcm malu malu nak blah. Asek laaa melukut di tepi gantang gini. Serius letih jadi orang berlemak ni. Semputttt je.. 
Lepas 3 tahun, lega la.. walaupun tak seperti badan sebelum pregnantkan Hazel, tapi kuranglah lemaknya. 

Pregnant semula dengan Ezra. Nah... naik berkilo kilo pulak badan. Best kan? Best sangatttt.. haha. Everyday semput tau. Serius tak tipu.. teruk kan. Kalau orang cakap biarlah gemuk pun.. janji laki sayang. Betul laa tu.. memang laki sayang. Siap dia tak kasi pun diet diet... dia kata kesian, seksa badan Tapiiiii... ni kes nak diet sebab nak sihat.. n lagi satu, letih dah asek kena beli baju baru. Baju lama semua duk dalam kotak. Gila sadis.. 

Ah.. lagi pulak, ada satu lagi sebab. Sebab nak approach orang.... jumpa orang .. kenapa? Jeng jeng  jeng. Hari tu dah lulus dengan cemerlang exam exam. Untuk jadi wealth planner with Prudential. 

Untuk mereka yang impikan simpanan + perlindungan + kecemasan, boleh hubungi saya di 
012 3531082 
noniez.abidin@gmail.com
Insyallah. Untuk mereka yang inginkan simpanan perlindungan berteraskan Islam, boleh juga dapatkan konsultansi tentang Takaful. Besar kepentingannya. Mungkin masa sihat ni kita tak nampak semua tu.. percayalah. Satu hari nanti, kita akan rasa bersyukur kita buat simpanan dengan Prudential ni. 

Iklan semeta. Sambung balik pasal diet, sekarang tengah berdiet. Diet simple. Takdak dah minuman bergula/manis, takde nasi, roti dan mi, takdak makanan deep fry. Dah dekat 4-5 hari dah jugak berhenti minum all type of instant drink. Semua yang 3 in 1 tu... dah ku halau jauh jauh. Green tea dgn air kosong. Gila kan.... mmg kena kontrol emosi sangat. Penagih tegar... tak dapat kafein... asek marah je rasa. Juga, start balik buat yoga after 5 yrs stop. Memang seksa... nak buat gitu... lemak menghalang, buat gini lemak menghalang. I hate u lemak.. 

Sekian lah cerita bebelan tengah malam. 




Monday, 27 October 2014

Salam

2 comments
After a long hiatus.. i'm back. Cewah. Semangat gittewwww..

Blog lama.. kakakdegil.com saja tak suruh bos renew domain tu. Ntahla.. after years being known dengan nick tu, dah tiba masa kut guna nama sendiri. Yelah.. akak dah tak degil tahu. Dah berubah menjadi sopan santun budaya kita. Walaupun ada part part tertentu, masih ada degil tu.. tapi biarlah ianya berkubur bersama domain itu. Haha !

Apa macam blog ni. Serabut sket lah skin ni tapi sementara ni.. hadap je la eh. Berhari hari tau kami ekjas menda alah ni. Penat tak tau nak habaq la weh. Keraih habeh pungkok ni ha. Mana lagi dengan bergaduh berebut mouse dengan abam sado dalam ini rumah. cer teka.. cer teka. Abam ebok laa.. abam mana lagi. Abam bos tak sado.. abam bos abam kental je.. 


Sambil tersengih je. Hebak abam ebok. Kadang2 mata dia bulat.. kadang2 mata dia sepet. Eh.. untuk menjaga kesadoan abam... abam ebok dah makan nasi lauk ayam. Patut patut... tak lulus tp sebab tgk air liur abam ebok meleleh leleh.. sambil telan air liur.. terpaksa laaa kami ni kasi jugak. Puas penyet nasik tu.. n hancur hancurkan isi ayam tu. Kalau yang kita blend tu.. takmau sangat dia makan. Pelik tau.. tp janji makan sudeh. Jangan macam kakak jayjel tu. Penat buat masak macam macam.. balik balik roti. tak roti, sate. Tak sate, pizza. Itu jelaaa berulang ulang. Tak jemu ke tekak tu eh.. 

Sebenarnya nak citer intro intro blog tapi biasalah eh. Dah tahap emak emak ni.. mesti nak terselit citer anak. 

Besok besok kita citer lagi eh. 

P/S : Any komen on the layout ke.. susah baca ke.. komen eh. Thanks ppl !




Friday, 24 October 2014

Blog Baru uuuu

0 comments
No more kakakdegil.com.
Senang... dah tak sesuai jadik kakak. Panggil makcik je la eh.. sonang.